(door een belaagde vader)

In 2007 werd ik beschuldigd van zware mishandeling op onze dochter met als eind conclusie, het baby shaken syndroom!, mijn wereld stortte in en deze wereld ligt nog in puin want na 7 jaar zit ik nog met deze beschuldiging en leef ik een een grote hel. Ik heb 9 maanden onterecht in detentie gezeten en dat is een behoorlijke aanslag geweest op mijn leven, zeker als je kampt met het PTSS syndroom vanwege een uitzending naar oorlogsgebied. Het was dan ook heel makkelijk voor de officier om een schuldige aan te wijzen, die schuldige was ik want ik zou problemen hebben en het kon niet anders dan dat ik dit, mijn dochter aangedaan zou hebben. Mijn dochter was 6 maanden oud en er werden meerdere oude bloedingen geconstateerd buiten nieuwe bloedingen om. Tijdens behandelingen in het ziekenhuis kreeg onze dochter blauwe plekken terwijl wij niet aan haar zaten, kort na het prikken bij het consultatiebureau, ontstonden er ook blauwe plekken. Plekken waar ik de schuld van gekregen heb want ja, ik was als laatste bij de noodtoestand van onze dochter en dan moet ik dat ook gedaan hebben volgens de officier, want ik ben zo gevaarlijk volgens haar!!

Op de avond van de noodtoestand heb ik mijn dochter gevonden, onze hond reageerde op haar omdat ze rare geluiden met haar ademhaling aan het maken was. Ik heb haar toen gepakt en op een gegeven moment is onze dochter het bewust zijn kwijtgeraakt, ik heb haar zelf gereanimeerd doordat ik ooit bij de brandweer gezeten heb en daar mee bekend was. Daar werden door de recherche rare vragen over gesteld, hoe ik dit rustig kon doen allemaal omdat ook mijn melding naar 112 rustig verliep. Echt te belachelijk voor woorden. Na een dag werd door het ziekenhuis het baby shaken syndroom vastgesteld, onze dochter had bloedingen in haar ogen en bij haar hersenen. De druk in haar hoofdje was te hoog en daarbij kwamen epileptische aanvallen voor. Als ouders sta je dan machteloos want je weet niet waardoor dit komt, zeker omdat dit onbekend was voor mij en allerlei vragen door je hoofd heen spoken.

Dan gaat het hele circus beginnen, meldingen bij het Amk, als verdachte opgeroepen worden door de politie, uithuisplaatsing direct van onze dochter, jeugdzorg die zich ermee gaat bemoeien, echt verschrikkelijk. Ook door het ziekenhuis word je gelijk als misdadiger behandeld en dat deed me ongelooflijk veel pijn, onder toezicht mocht ik nog even bij onze dochter zijn. Dan word op een dag je dochter meegenomen uit het ziekenhuis, het ging na een paar dagen snel beter met haar en dat blijkt nu want onze dochter is kerngezond. Maar die dag zakte ik als vader echt door de grond, onze dochter ging weg van ons en we wisten niet hoe of wat. In 2007 gebeurde dit en in januari 2009 werden wij gearresteerd op de aanklacht, poging doodslag en zware mishandeling op onze dochter. 3 dagen lang werd ik verhoord en daarbij werden de woorden in mijn mond gelegd, dat ik dit gedaan had en het nu moest zeggen. Ik was een lafaard dat ik dit gedaan had, volgens de recherche! Ik heb nooit gezegd dat ik haar wat aangedaan had want dit was niet zo, ik heb mijn dochter nog nooit met een vinger aangeraakt vertelde ik elke keer maar dit werd niet geloofd. Het gevolg was 9 maanden detentie en eindeloze verzoeken tot schorsing die elke keer afgewezen werden.

Mijn ex vriendin, heeft een week in detentie gezeten en daarna al vrijgelaten. Mijn ex vriendin inderdaad omdat onze relatie eindigde door dit gebeuren, want ik werd als hoofd verdachte aangewezen. We zijn nu 7 jaar verder en ik heb in eindeloze procedures gezeten van bureau jeugdzorg, wat een instantie is dat zeg!! Daar worden rapporten opgemaakt door leugens waardoor ik nu mijn dochter al bijna 3 jaar niet meer gezien heb. Het is vechten tegen de bierkaai en heb het gevecht nu opgegeven want ik ging er zelf helemaal aan onderdoor. Ook het ziekenhuis kwam met onjuistheden en onderzoeken die niet gedaan zijn. Door een rapport van een forensisch arts, de welbekende heer Bilo is dit allemaal gekomen en die heeft het allemaal anders opgeschreven dan het was. In mijn geval heeft hij aangegeven dat hij geen eindrapport kan maken en dat het bij een concept rapport blijft, dit omdat hij niet over de juiste ziekenhuis gegevens kan beschikken, dit klopt want die zijn er niet! Nu hebben mijn fantastische advocaten hem op de proef gesteld met vragen en daarbij trekt hij al enige conclusies in, echt te gek voor woorden. Daarvoor heb ik 9 maanden onterecht gezeten.

Er is geen enkel bewijs dat ik of mijn ex vriendin onze dochter wat aangedaan zou hebben en daar word je in Nederland gewoon voor vastgezet met als gevolg, huis kwijt, spullen kwijt, schulden doordat ik een lening niet mee kon betalen, een verergerde PTSS door de detentie, claustrofobische aanvallen, vrienden en familie kwijt, ellendige verhalen in de kranten, relatie kapot, mijn hond 9 maanden niet gezien, geen baan meer waardoor gigantische schulden en noem maar op en als ergste het niet meer zien van mijn dochter. Zo ben ik al 7 jaar aan het vechten en het heeft mij als vader helemaal kapot gemaakt en zelfs nu nog. In maart is mijn dochter geboren van een nieuwe relatie en daar kwam gelijk bureau jeugdzorg Twente om de hoek kijken met de dreigementen om onze dochter weg te halen. Dit is gekomen omdat bureau jeugdzorg in Dordrecht op de hoogte was gebracht door mijn ex, die geweten had dat er een baby op komst was. Met als gevolg weer nieuwe procedures en eeuwenlange controles. Het gevecht is weer begonnen met weer als gevolg dat mijn situatie erg verslechterd is en ik daar hulp voor heb moeten zoeken. Ik ben helemaal kapot op dit moment en weet niet hoe ik hieruit moet komen.

Ik ben dankbaar dat ik de aflevering van de heer Koetsier gezien heb en ik die kon benaderen. Ik ben blij met dit initiatief van hem en zijn inzet hiervoor. Ik vecht mee met hem, met ouders die dit is overkomen en zal mij ook inzetten hiervoor! Ik kan nog wel uren hierover praten want het is echt nog niet alles maar zo alvast een indruk over, hoe ik dit ervaar op dit moment. Mijn rechtszaak moet op dit moment nog steeds voorkomen en dat zal waarschijnlijk in het nieuwe jaar gaan gebeuren. Ondertussen 5 a 6 keer regiezittingen gehad met elke keer weer, toezeggingen die niet nagekomen worden. Sterkte aan alle ouders die dit ook overkomen is en de mensen die zich inzetten hiervoor, waardoor mijn dank.